Afsluiting
We hebben de laatste nacht in het mooie hotel niet zo goed geslapen: erg warm in de kamer, muggen en met het raam wat open erg veel last van de snelweg die dicht langs het hotel liep.
We hadden alles mooi gepland; het meisje aan de balie had ons daar heel goed bij geholpen. Om half 11 was de transfer van het hotel naar luchthaven Girona, kaartje kopen en dan om 11 uur op de bus
naar vliegveld Barcelona. Duur ongeveer 75 minuten. Om 15.15 ging ons vliegtuig, dus alle tijd. We konden ‘s morgens dus lekker rustig aan doen; lekker ontbijten, alles bij elkaar pakken….
Het werd iets later dat ze ons brachten, en zeiden ze dat er speciale tickets op de fietsen en bagage moest zitten. Gelukkig, we hadden gisteravond nog met de Camino transport gebeld en die hadden
ons dat al verteld. Het hotel had er eerst gewoon een plakkertje met de naam op gedaan, maar dat heeft John gisteravond nog mooi even verandert.
Ze brachten ons naar het busstation op het vliegveld en lieten ons zelfs zien waar de bus stond. We gingen een kaartje kopen; waar de mevrouw achter het loket ons vertelde dat de eerstvolgende bus
naar vliegveld Barcelona pas om 13.00 uur ging. Het meisje achter de balie had naar de verkeerde dag op het schema gekeken! Probleem, want dat was te krap voor onze vlucht. De mevrouw vertelde dat
we ook de bus van 12 uur naar Barcelona centrum (75 min.) konden nemen, dan lopen naar Place Cathalunya (10 min.) en daar de bus nemen naar het vliegveld (30 min). Maar ja, hoe laat vertrok de bus
naar het vliegveld? Dit werd ook allemaal heel krap. Ik ging bij de taxi’s informeren naar de prijs van een rit naar vliegveld Barcelona. Vaste prijs: €175. We hebben besloten dat maar te doen,
omdat het anders heel spannend zou worden of we de vlucht zouden halen.
Om 12.15 uur waren we al op het vliegveld. Helaas wel op A en we moesten op B zijn. Dat was nog even lopen voor John met z’n zere voet. Bij hal B konden we onze vlucht niet vinden en dus zijn we gaan vragen; nee we zaten in de verkeerde Therminal! We zaten nu in T2, en we moesten op T1 zijn. Er ging een gratis groene bus naartoe. Ongeveer 10 minuten rijden. Gelukkig ging dat allemaal goed, maar het was best een eind rijden. Ik moet er niet aan denken hoeveel stress dat had opgeleverd als we voor het andere alternatief hadden gekozen.
Verder ging alles goed en we waren mooi om 17.40 uur in Amsterdam. Trein van 18.35 uur, en om 20.47 uur waren we weer lekker in Leeuwarden waar Ria ons al opwachtte. We hebben eerst nog lekker geborreld bij Ria thuis en toen we bij ons huis kwamen hingen er slingers, en lagen er (kam)pioenrozen voor de deur van onze lieve buurtjes Christien en Arjen. Binnen ook allemaal bloemen en lekkere dingen in de koelkast van Ria. Lief allemaal! En we waren zo blij weer thuis te zijn en in ons eigen bed te kunnen slapen!
’s Morgens om 9.15 uur werden we gewekt door de ontbijtservice van Adwin en AnAn. Ze hadden een heerlijk ontbijt voor ons klaargemaakt (zelfs met verse aardbeien) en zijn dat helemaal vanuit Meppel komen brengen. Ook zo ontzettend lief!! We lieten het ons goed smaken. En wat later op de morgen kwam Cobie ook nog bloemen brengen!
Ja, prachtig hoor zo’n fietsvakantie, maar het allerfijnste is toch wel om weer in je eigen mooie huisje te komen en al die lieve mensen om je heen weer te zien! 💜🌸🍀
Wauw... Wat een avontuur en dan nog als laatste het vliegen. Weer een hele mooie herinnering
Jullie hebben het wel weer spannend weten te houden tot het laatste moment! Bedankt voor alle mooie verhalen en hopelijk tot gauw.
Nou fijn dat jullie weer thuis zijn na dit fiets avontuur en leuk om jullie op deze. Manier te hebben kunnen volgen
Oeral thûs....mar thûs it beste!
Wolkom thûs!
pracht prestatie en weer helemaal heel en gezond thuis . lekker in jullie knusse huisje en vooral lekkere bedje . Goed gedaan en leuk dat jullie zo ontvangen werden met ontbijt service . Gr Anja en Nico.T
Dat was dus nog een spannende laatste dag in Spanje! Gelukkig maar dat het uiteindelijk toch goed is gegaan!
Supergoed gedaan, een hele prestatie zo’n fietstocht! 🥇🥇en mooi voor ons om mee te kunnen genieten van jullie belevenissen. Top! 😘
Zelfs het halen van het vliegtuig is nog spannend geworden. Heel goed dat jullie toch voor de taxi hebben gekozen. En wat een feestelijke ontvangst in Leeuwarden. Super attent van iedereen die daar aan bijgedragen heeft. Jammer dat de reis alweer afgelopen is. Maar het is nu vast ook heerlijk om weer (even) thuis te zijn.
Het is en blijft jullie van harte gegund!
Wat gaat het toch snel. Alweer voorbij, maar vele herinneringen erbij. Mooie verhalen gelezen. Geniet van je eigen huis en bed.