Dag 32, van Béziers naar Bizánet
We hebben redelijk geslapen. Ik ben dom genoeg mijn pillen gisteravond vergeten; ik had vannacht kramp in mijn benen. We hebben lekker ontbeten met uitzicht op de Cathedral. Om 9.30 uur zaten we op de fiets. Het was nog een heel gezoek naar de route, en mijn sd kaartje was losgegaan met batterijen vervangen en dan heb je geen route. Het was chaos om op de route te komen; allemaal 1 richting staten, straten opgebroken, heel veel verkeer… En we moesten een speciale brug over. Na 4 km rijden, om 10.15 uur, zaten we weer op onze route. Langs een groot sluizencomplex met 5 sluizen direct achter elkaar. Prachtig om te zien hoe hele grote boten daar in gaan, en hoe snel zo’n sluis vol of leeg is.
We hadden eerst een groot stuk zandweg langs het water, met heel veel boten. Daarna over een zeer slechte weg door het land. We hebben de laatste dagen toch veel slechte wegen gehad. Nadat we 6.5 km op de route zaten, hebben we (om 11.15 uur) bij Colombiers even lekker koffie gedronken. Het fietsen ging op zich goed. Het was eerst bewolkt 21 graden, later zonnig en tot 29 graden. Er stond een stevige koele wind, die bij een afdaling heerlijk was, maar daarentegen bij het klimmen mede voor peentjes zweten zorgde. De omgeving was niet erg inspirerend. We hadden voor een gedeelte ook een Jagerspad kunnen kiezen, dat was bij nader inzien en gezien de toch al slechte staat van onze wegen, beter en interessanter geweest, want die ging langs al die sluizen.
Om 13.45 uur waren we bij Nevian. We hadden 32,5 km gefietst. We hebben bij een supermarkt inkopen gedaan en even snel een perzik, broodje en cola naar binnen gewerkt. Daarna gingen we richting Bizánet, waar we zouden beslissen wat verder te doen. We moesten nu eerst wel een een bergje van 120 m hoog over. En dat was ècht klimmen! vooral omdat het een heel slechte weg was en het ondertussen 31 graden was. Wij zijn het niet gewend, maar een smalle en heel slechte weg, waar je dan ook nog auto’s passeren…
Om 16.00 uur waren we in Bizánet. Net toen we een bankje zagen en zouden overleggen, werden we ingehaald door Ben en Eke, die we in het begin van de reis hebben ontmoet en ook op weg zijn naar Barcelona. Zij alleen wel op een electrische fiets. Ze hadden niet verwacht dat we al zo ver zouden zijn. Zo leuk om hun te zien! Ze overnachten hier in Bizánet. Misschien zien we ze nog eens!
Na overleg, hier slapen of nog 28 km fietsen, hebben we besloten hier maar te blijven. Er was nog 1 slaapplaats te krijgen via Booking, en dat was een appartementje. Het is heel erg leuk,
authentiek en schoon. De douche is ok, dus er is hoop voor het bed. Ik kan nu mooi de blogs van vandaag en (de het niet opgeslagen verslag van) eergisteren doen, en we kunnen de komende dagen
voorbereiden, want John moet zijn EPO maandag (uiterlijk dinsdag) weer hebben, en we gaan steeds meer klimmen, want we moeten de Pyreneeën over!
We hebben vandaag 50 km gereden.
Ivm bijna geen bereik geen foto’s
Weer een super verhaal groetjes Nanny Georg
Nou die Pyreneeën is wel zwaar op eigen kracht
Veel sterkte voor jullie benen
Hoop dat het weer een beetje gunstig is
Jullie zijn weer goed bezig 👍🙏🏽
Weer een heel mooi verhaal , waar heel je de energie vandaan . knap hoor na zulke pittige tochten .
Maar ik geniet en denk pff wel met jullie mee .
Leuk weer die mensen te ontmoeten . Gr Nico.T