Dag 27, van Viviers naar Verfeuil
ik heb door het harde bed niet zo goed geslapen. We hebben een ontbijtje gehad met alleen wat zoete dingen. Om 9.20 uur op de fiets, broodje gehaald en naar de route. We hebben gisteravond nog behoorlijk zitten puzzelen, omdat we vandaag op een andere route moeten overgaan. Het is best is gewikkeld met dit boekje. En welke GPS route moeten we nu volgen?
Het was vanochtend bewolkt, maar toch al 20 graden. Ideaal fietsweer. Wel wind uit het zuiden, dus bijna alles ertegenin. We hebben 25 km gereden waarbij we bijna geen fietser tegenkwamen en er ook geen enkel cafe of bankje was waarop we even konen koffie drinken. Uiteindelijk konden we op een rand bij een brug zitten, en onze lekkere koek eten. De temperatuur liep vandaag op tot 30 graden; het water liep me af en toe uit de helm over mijn gezicht.
We hebben vandaag een spannende dag nu we overgaan op die andere route. Maar het ging helemaal goed! Zodra we op die route zaten verlieten we het Phone gebied en was het ook de hele tijd klimmen en dalen. Lekker pittig. Het hoogste was 200 m klimmen (met op en neer erin). We hebben in een oude wasplaats geluncht, en later in een heel mooi park lekker patat met cola gegeten, en meteen een slaapplaats voor vannacht geboekt. Er was niet veel en daarom zitten we nu 1,5 km van de route af.
Toen we weer verder gingen moesten we zo’n steile straat in, dat ik alles ben gaan lopen. John probeerde het toch, stapte even af omdat hij bijna tegen een muurtje aan reed, en toen hij weer op probeerde te stappen steigerde de fiets en viel tegen zijn been. Hij had al een blauw been omdat de fiets ertegenaan viel toen er plotseling een politiewagen langs ons moest, maar nu is het nog blauwer en op verschillende plekken beschadigd. Hij kan er gelukkig nog wel mee fietsen. Maar vanavond was het onderbeen wel dik.
Om 17.15 uur waren we op onze slaapplaats. Gelukkig op tijd, want we konden inchecken tot 18.00 uur. Aardige mensen (pensionados) en we werden verwelkomd met een drankje, ik een wijntje. Later nog een. Ze ging ook voor ons koken: omelet met brood en sla, kaas na. Op ons verzoek aten ze met ons mee. Er was rijkelijk wijn aanwezig, wit, rood, freixinet… Ik heb 1 glaasje genomen, maar de heer des huizes heeft duidelijk een groot alcohol probleem. Hij at ook bijna niks. Ik ben benieuwd wat ze morgen in rekening brengen. :))
Het was een intensieve fietstocht! We hebben 61 km gereden
Goed gefietst hoor en dan zo’n leuk welkom jullie hebben het verdiend
Wel weer een mooie fietsdag op die val na dan , maar gelukkig konden jullie nog doorfietsen .
Hoop dat het met John zijn been weer gouw goed gaat , jullie zullen wel lekker geslapen hebben na die wijntjes , als ze mar goed gevallen zijn .succes op die nieuwe Route .
Tot nu toe gaat alles redelijk goed met hier en daar wat kleine probleempjes. Wij hopen dat het met Johan, s goed gaat , groetjes Nanny Georg
Sterkte voor John