johnenankienaarbarcelona.reismee.nl

Dag 26, van Valence naar Virviers

We hebben redelijk geslapen en een lekker ontbijtje gehad. Twee dagen geleden leek het er nog op de we de hele week regen zouden krijgen, maar vanochtend hadden we een we een stralend blauwe hemel. We zaten om 9.45 uur op de fiets. Het was 19 graden. We hebben nog een paar leuke dingen in de stad bekeken en al snel zaten we op de route, weer naast het water. We hadden wind in de rug! Om 11 uur was het al 22 graden en de temperatuur liep in de loop van de dag op tot 29 graden.

Het is pinker weekend, en er waren heel veel wandelaars, hardlopers en fietsers op de been. Ontzettend gezellig.! Hele families, kleine kinderen achterop, in een wagentje of zelf fietsend, iedereen was bezig. Om 13.00 uur hadden we 33 km gefietst en vonden we een prachtig plekje in de schaduw: tijd voor de lunch! We hebben meteen een kamer geboekt in Virviers.

Na de lunch was de wind helaas gedraaid naar zuid; we hadden nu pal in de wind dus, en ‘s middags trok hij ook nog wat aan. Maar het bleef mooi fietsen, vooral omdat we heel veel afwisseling hadden in natuur en dingen die we onderweg zagen. Zo fietsten we onder bergen, door dorpen, over dijken langs het water, door het bos, tussen de fruitbomen door…. En gingen over prachtige fiets/loop bruggen. Een hele mooie strakke brug met heel troebel water eronder. Een kleinere die bewoog en waar mensen beneden op een stenen rand en ondiep water zich vermaakten, ook een bewegende hele, hele lange; daar mocht je alleen maar over lopen. Er was overal feest vanwege pinksteren, zo was er een paarden traject, waar we moesten wachten tot wij ook eindelijk de brug opmochten, een groot kinderfeest met optocht en piraten, heel veel groepen die weer aan het vissen waren en lekker aan het eten en drinken.. We kwamen ook langs een grote kerncentrale met 4 grote schoorstenen. Het ruikt daar in de buurt wel wat vreemd (net als de vorige keer toen we langs een kwamen). We zijn via een weg vlak langs een waterkracht centrale gereden (ongelooflijk met hoeveel kracht dat water er door gaat), hebben weer een hele grote steengroeve gezien.. En we fietsten langs een soort sluis (maar dan in de richting van het water oversteken) waar je gewoon in kon staan. Een hele grote soort schep, hield het water aan de andere kant tegen. Heel bijzonder.

We hebben een lekker ijsje gegeten en kersen gekocht (maar die bleken bij thuiskomst bijna allemaal half verrot te zijn).

We waren om 18.45 uur bij het slaapadres. Mooie kamer, mooi uitzicht, hopelijk slapen we ook lekker. Het was een prachtige, en interessante fietsdag! We hebben 80 km gefietst.

Jannie

Top

Piet

Ik was een paar dagen achter, maar vandaag (mijn rustdag) jullie verhalen gelezen en de foto's bekeken. Het gaat op een fietstocht eigenlijk nooit normaal en beleef je de gekste dingen. Maar geeft wel weer de mooiste verhalen waar ik weer erg van heb genoten. Ga lekker door en laat ons meegenieten! 👍🚴‍♀️🚴‍♂️

Henny

Dat was een heerlijke fietsdag, dus. En ook nog 80 km! Geweldig 🎉

Nico.T

in elk geval mooi weer en lekker gefietst bikkels .toppers , doorzetters .enz enz 👍