Dag 24, van Lyon naar Serriëres
We hebben weer heerlijk geslapen. Hoewel de lekkere slaapkamer het ons moeilijk maakte, zijn we vroeg opgestaan. Broodje gegeten, een laatste lekkere koffie van het speciale koffiezet apparaat, en toen hebben we de fietsen naar boven gebracht (was korter en er was een soort betonnen fietsrail) en de tassen. We zaten om half 10 op de fiets. Het was een fijn appartement.
Het was mooi weer, alleen wat kleine wolkjes, en 20 graden. We hebben onderweg lekker vers brood en taartjes gehaald. Na 23 km hebben we in Grigny koffie gedronken. Tot daar hebben we al die tijd in stedelijk gebied gefietst. We hadden over het algemeen een mooi fietspad, met af en toe hele rottige stukken. Later hele lange stukken mooi langs de Rhone. Er waren ontzettend veel fietsers en hardlopers. Ook veel grote groepen. Waarschijnlijk door het Hemelvaart weekend.
In de middag liep de temperatuur op tot 25 graden en kwamen er ook dikke, donkere wolken opzetten. We hebben gelukkig slechts een klein buitje gehad.
Om 17.00 uur waren we in ons hotel. Het zag er aan de buitenkant erg leuk uit, maar het is erg oud en heel erg basic. We slapen op een soort zolderkamertje, waar je in bad moet douchen, maar de
douchekop niet kan ophangen. We hebben een soort rek met kapstokjes voor de kleding, en het behang laat overal los. En je hoort het verkeer heel erg. Wel weer even heel anders dan de vorige kamer.
Hopelijk slaapt het bed goed. John haalt een pizza. Ik ben erg moe, misschien door de allergie van de vele pluizen uit de bomen.
We hebben 73 km gefietst. Morgen moeten we echt klimmen.
Morgen veel succes met klimmen
Zo is er altijd wel weer wat mis , maar het weer word weer beter . Mooi toch .
Serriëres klinkt al vrij Spaans eigenlijk.
Je weet nooit hoe je slaapplaats er uit ziet is altijd een verrassing veel sterkte met klim, groetjes Nanny Georg