johnenankienaarbarcelona.reismee.nl

Dag 28, van Verfeuil naar Beaux

We waren best moe gisteravond; lagen ook al om half elf te slapen. Lekker geslapen, maar allebei een paar keer dweilnat wakker vannacht. Het zeiltje knarste ook gewoon onder ons. We hebben heerlijk ontbeten buiten; ontzettend luxe! De gastvrouw (Mano) is echt heel verzorgend en aardig! Het weer was meteen al prachtig! Helder blauwe lucht en 20 graden. We hebben even met Ria gebeld die ook in Frankrijk zit, maar daar was het slecht weer. We hoefden maar โ‚ฌ20 te betalen voor de wijn en het eten. Het is een aanrader om daar te logeren, met als minpuntjes dan wel dat de douche niet warm werd, en het (hier toch wel heel erge) zeiltje op het bed. John vond dit een van de ergste avonden: hij snapte niks van dat Frans; had net zo lief een broodje op de kamer gegeten. ;))

Om 9.50 uur zaten we op de fiets. We moesten eerst klimmen naar het dorp en naar de route, en daarna 7 km klimmen, waarbij we 200 m omhoog gingen. Het ging allemaal heel goed. Gisterochtend was ik erg moe en wat misselijk (van de lange trip de dag daar oor denk ik) vanochtend waren we allebei weer lekker fit. En het klimmen was mooi gestaag omhoog gaan, dus niet zoals vaak: omhoog, weer naar beneden, weer omhoog, weer wat naar beneden enz. Het kostte natuurlijk wel veel tijd, maar ging lekker.

Om 12.11 uur hebben we op 1 na alle afslagen gehad. We hebben 2,5 uur gefietst en 15.3 km afgelegd, ivm het vele klimmen. We zitten op de goede route: richting Servas. Alleen in Servas moeten we nu nog opletten dat we de goede richting opgaan. Op 19.1 km hebben we bij Bouquet even lekker koffie gedronken, staand tegen een brugmuurtje aan. Met een stuk oude taart van Jan uit Lyon. Het is nu 24 graden, en er staat een stevige wind Uit het Zuiden. Weer tegen dus. We zitten nu op 386 m hoog, en we begonnen vanochtend op 167 m.

Om 15.00 uur, 30 km gefietst, is het zwaar bewolkt. De temperatuur is van 25 naar 21 graden gezakt. We hebben Op een muurtje gelunched. Geen bankje te vinden in de weide omtrek. We hebben een hotel geboekt in Daux, 12 km verderop, en maar voor โ‚ฌ55 Het was nog een heel geklim om daar te komen. De zon brak weer door en het was ineens 29 graden. De wind was hard! om 16.30 uur waren we bij het hotel. Er was niemand en er hing een briefje op de deur dat ze om 17.00 uur weer terug waren. Ik heb ze maar even gebeld; we hadden kamer 6 en mochten wel alvast naar binnen gaan. We konden die kamer niet vinden, dus ging ik maar alvast blog voorbereiden. Toen er een gast vertrok hebbn we hem gevraagd naar kamer 6. Deze bleek achter in de tuin te zijn, om een hoekje. Het is een mooie kamer.

Het was een mooie fietsdag, en we hebben door het constante klimmen, 42 zware kilometers gefietst.

Adwin

Bijna al in Spanje he!? ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜ gaat best vlot zo

Georg

Goed verhaal fijn om te lezen en het gaat goed met kleine tegenslagen, groetjes Nanny Georg

Jan en Marijke

Goedemorgen lieve vrienden, Van harte gefeliciteerd met jullie huwelijksdag!!!! We hebben nog niet veel geschreven, maar we volgen jullie belevenissen dagelijks, hoor! Jan is zelfs zo geรฏnspireerd, dat hij 15 juli opstapt voor een tocht van zo'n 1500 km. Fijne dag en nog veel succes en plezier met fietsen! Dikke kus van ons beiden.

Jannie

Jullie worden echte klimgeiten

Remke

Hoe gaat het met John's been?

Cobie en Jan

Dat been! En dat Frans! Schouderklopje voor John!

Ankie

Dank je Marijke! 9 jaar nu! We vieren het op een bankje met een taartje!๐ŸŽ‰๐ŸŒธ

Ankie

Jan, kom je er voor 15 juli nog over vertellen? ๐Ÿšด

Nico.T

Toch weer een stevige rit geweest voor onze Berggeiten , dus mot het book weer een goede nachtrust worden hoop ik voor jullie . Geniet er van Ankie en John ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿšด๐Ÿšดโ€โ™€๏ธ

Christina v A

Nog van harte gefeliciteerd! ๐ŸŽ‰
Ik vraag me af hoe jullie een stuk taart bewaren als je op de fiets zit โ€ฆ
Succes!

Arjen de Ruiter

Weer een prachtig beschreven reisverhaal. Tot in detail en qua tijd op de minuut nauwkeurig, ook wat betreft de af te rekenen euroโ€™s! Veel plezier en goede voortzetting!๐Ÿ‘๐Ÿ’ช